412GW in a Toyota C-HR

dimtheo

New Member
Joined
Jan 25, 2020
Messages
26
Reaction score
1
Location
athens
Country
Greece
Hello
first time with a dashcam and trying to figure out where to mount it . I am using the sticky mount and not the suction mount for my tests.
see the attached picture and tell me if i can go any higher and mount the camera over the area with the black dots. what are these for ?
thanks
 

Attachments

M8TJT

Well-Known Member
Joined
Feb 14, 2018
Messages
1,166
Reaction score
566
Location
Bexhill, East Sussex
Country
United Kingdom
Dash Cam
Blackvue 550 2CH, 2x750 2CH & Nextbase 312GW
Yeah. Go a lot higher, in fact if you include the dots in the top 1/4 of the frame, it cuts down the glare and makes it easier for the auto exposure to work. The suction mount will fall off the dots PDQ.
 
OP
D

dimtheo

New Member
Joined
Jan 25, 2020
Messages
26
Reaction score
1
Location
athens
Country
Greece
if i want to remove the stick pad from the dots in the future , will the dots come off too ?
 

M8TJT

Well-Known Member
Joined
Feb 14, 2018
Messages
1,166
Reaction score
566
Location
Bexhill, East Sussex
Country
United Kingdom
Dash Cam
Blackvue 550 2CH, 2x750 2CH & Nextbase 312GW
Unlikely as they are usually bonded/etched on. My only experience is with Honda cars and they certainly do not come off on those.
But please experiment with temporary fitment until you get it right. If the suction mount doesn't stay put long enough then use sticky tabs with it before you commit to the sticky mount.
 
OP
D

dimtheo

New Member
Joined
Jan 25, 2020
Messages
26
Reaction score
1
Location
athens
Country
Greece
i think im going to go with this set up as seen in the picture .
i could of course stick the sticky mount over the black dots but im not so sure yet

83022685_123862665519413_1024085138700500992_n.jpg
 

M8TJT

Well-Known Member
Joined
Feb 14, 2018
Messages
1,166
Reaction score
566
Location
Bexhill, East Sussex
Country
United Kingdom
Dash Cam
Blackvue 550 2CH, 2x750 2CH & Nextbase 312GW
It's too low and in UK, would likely fail an MoT test because of it.
Get it up high out of your sight-line
 
OP
D

dimtheo

New Member
Joined
Jan 25, 2020
Messages
26
Reaction score
1
Location
athens
Country
Greece
ok 1 more try
there is no room for going higher


and some questions regarding this camera

1 . If i turn off G sensor do i loose parking mode?
2 . with G sensor on and parking mode on , if someone bumps into me while the car is parked , the camera will record that. When i get in the car later on , do i somehow get notified about the incident lets say by a blinking light ?
3. screensaver set to on , means the screen will go black after a while but it will keep recording correct ?
 

Attachments

NextBase Support

Well-Known Member
Manufacturer
Joined
Mar 22, 2017
Messages
1,342
Reaction score
410
Location
Caerphilly
Country
United Kingdom
Dash Cam
Nextbase
Hi there,

In answer to your questions above;
1) No, they're separate modes and the the sensitivity of one will not affect the other. Even if you turn Off the sensor for regular use, the Parking Mode sensor will still work.
2) No, there is not an automatic notification. The quickest way is to check on the app for new footage.
3) yes, the Dash Cam will record when Screen Saver is on.

If there's anything else I can do to help, please don't hesitate to get in contact.

Regards,
Millie- Nextbase
 
Last edited:
OP
D

dimtheo

New Member
Joined
Jan 25, 2020
Messages
26
Reaction score
1
Location
athens
Country
Greece
hi Millie

is there a speed display setting in the app settings ?
 

NextBase Support

Well-Known Member
Manufacturer
Joined
Mar 22, 2017
Messages
1,342
Reaction score
410
Location
Caerphilly
Country
United Kingdom
Dash Cam
Nextbase
Hi there,

Apologies for my mistake, I read the link above as 422 not 412. The Speed Display is only available on the Series 2 Dash Cams. (With a S2 Dash Cam, the Speed i would be changeable from the app).

Once again apologies for the confusion.

Regards,
Millie- Nextbase
 
OP
D

dimtheo

New Member
Joined
Jan 25, 2020
Messages
26
Reaction score
1
Location
athens
Country
Greece
hello

this has happened 3 times so far. When the cam is recording and i turn the car off , the video gets corrupted and when i try to view it i see the image i have uploaded

is this a known bug ?
Screenshot 2020-01-29 at 7.18.17 PM.png
 

NextBase Support

Well-Known Member
Manufacturer
Joined
Mar 22, 2017
Messages
1,342
Reaction score
410
Location
Caerphilly
Country
United Kingdom
Dash Cam
Nextbase
Hi,

No, this is not a known bug. What SD card are you using please? And what Firmware is the Dash Cam on?

Regards,
Millie- Nextbase
 
OP
D

dimtheo

New Member
Joined
Jan 25, 2020
Messages
26
Reaction score
1
Location
athens
Country
Greece
i have the latest firmware , i downloaded it fromy our website and i flashed it 4 days ago
the sd card is SanDisk Extreme 64GB microSDXC UHS-I
 

NextBase Support

Well-Known Member
Manufacturer
Joined
Mar 22, 2017
Messages
1,342
Reaction score
410
Location
Caerphilly
Country
United Kingdom
Dash Cam
Nextbase
Where did you get your Dash Cam from please? And when was it purchased?
Does the Dash Cam start without a power supply?
Please could I also have a photo of the front and back of the SD card?

Thanks,
Millie
 

NextBase Support

Well-Known Member
Manufacturer
Joined
Mar 22, 2017
Messages
1,342
Reaction score
410
Location
Caerphilly
Country
United Kingdom
Dash Cam
Nextbase
Does the Dash Cam start without a power supply?
Please could I also have a photo of the front and back of the SD card?

Thanks,
Millie
 
OP
D

dimtheo

New Member
Joined
Jan 25, 2020
Messages
26
Reaction score
1
Location
athens
Country
Greece
sometimes it does start without a power supply and some other times it starts with power. Do i have to plug the cam in before i start the car ?


this is the exact sd

if you need an actual picture of mine , let me know
 

M8TJT

Well-Known Member
Joined
Feb 14, 2018
Messages
1,166
Reaction score
566
Location
Bexhill, East Sussex
Country
United Kingdom
Dash Cam
Blackvue 550 2CH, 2x750 2CH & Nextbase 312GW
That's what Millie asked for. :eek:
Twice.
 

NextBase Support

Well-Known Member
Manufacturer
Joined
Mar 22, 2017
Messages
1,342
Reaction score
410
Location
Caerphilly
Country
United Kingdom
Dash Cam
Nextbase
Thanks for providing the photos, I had to check that the SD card was genuine.

When you review the footage from the 412GW, is it purely the shut down clip that's corrupted, or all the footage files?

Also regarding powering; yes, I would recommend to always have the Camera powered when possible to prevent the battery from draining to flat. Have you given the Camera a 3 hour full charge
since purchasing it?

Regards,
Millie- Nextbase
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
G 412GW 5
W 412GW 5
B 412GW 1
KeithChesterfield 412GW 3
M 412GW 6
Top