A139 Cable / Connector Type?

mrpk

Member
Joined
Sep 8, 2021
Messages
65
Reaction score
16
Location
Home
Country
Canada
I got the cable and installed it.
The rear camera does not rest on the heating conductors and it pleases!
There are no deviations in the video
Lol, how many cameras do you need. Ordering my cable too, the interior camera cable is like horribly short, going to put interior cam near dome light :). I am camera shy i guess :).

How is the cable working btw, any weirdness from camera ?
PS: That 90 degree angle idea is neat, Viofo should do that.
 

Nath

Well-Known Member
Joined
Aug 8, 2017
Messages
881
Reaction score
537
Country
Germany
Dash Cam
Triple Viofo A139-3CH, Dual A129Pro-2CH, Blackvue DR900S-2CH
PS: That 90 degree angle idea is neat, Viofo should do that.
Viofo does that, you just have to ask while purchasing. ;)

At least they used to. I'm just wondering whether you need also to mention that you don't want the newer design, which is more prone for connectivity issues, or whether it's fixed, ready and available for purchase.
 
Last edited:

vvs49

Well-Known Member
Joined
Jan 8, 2015
Messages
540
Reaction score
716
Country
Ukraine
I will replace the power cable with a magnetic one, I often shoot DVR, so it will be so!
DVR with this cable works from PC USB as a card reader!!(y)
 

Attachments

  • 1 (1).JPG
    1 (1).JPG
    288.2 KB · Views: 17
  • 1 (2).JPG
    1 (2).JPG
    269 KB · Views: 17
  • 1 (3).JPG
    1 (3).JPG
    262.7 KB · Views: 17
  • 1 (4).JPG
    1 (4).JPG
    254.2 KB · Views: 17
Last edited:

Nixxx

New Member
Joined
Sep 12, 2021
Messages
13
Reaction score
10
Location
London
Country
United Kingdom
Do any of you think this cable type has any restrictions on proximity to power cables or wiring looms (such as electromagnetic fields)?

I am on my 3rd A139 and still have problems with the 2 ch setup. Most recently, I replaced the front camera, rear camera and rear-camera cable and STILL have issues with the rear camera dropping and the camera going into a constant reboot loop (two channel started.. one channel started... two channel started... one channel started.. over and over every few minutes).

I have installed multiple webcams over the years in many different cars and never had so many problems!

The only thing I can think of is I ran the A139 rear camera cable down the A-pillar next to an existing cable that runs from my rear-view mirror and the Viofo USB Cable. Once in the footwell I run it along the existing ECU wiring loom to the rear of the car. I was SUPER careful with all the wiring... did not bend anything harshly, kept the ends protected while running the wire, etc. I can only think maybe power/EMF emitted by the wiring loom is causing interference? I have no idea.. thoughts?
 
Last edited:

Nigel

Well-Known Member
Joined
Jul 7, 2014
Messages
15,440
Reaction score
8,010
Location
Wales
Country
United Kingdom
Dash Cam
Gitup F1+G3ꞈꞈꞈꞈꞈ Viofo A229ꞈꞈꞈꞈꞈ Blueskysea B4K
Do any of you think this cable type has any restrictions on proximity to power cables or wiring looms (such as electromagnetic fields)?
It is quite possible, especially if one of them is carrying a signal of similar frequency, maybe there is a GPS receiver in your mirror, or it is actually a cable to a shark fin antenna with a GPS or mobile data signal. It is unlikely that your replacements would have the same problem due to a fault in the replacements.

Proximity to power cables would not normally be an issue, it is data cables that may cause problems, although cables powering noisy equipment such as wiper motors can cause all sorts of problems, even to car electronics.
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
TonyM A139 72
ungus A139 2
TonyM A139 12
Fabioniq A139 0
R A139 4
Top