Blueskysea set failure

Joined
May 15, 2018
Messages
6
Likes
0
Country
United States
#1
Just started using a Blueeskysea B1W yesterday. When I turn it on, it starts recording and runs for a random amount of time, then stops and mumbles something unintelligable. When I try to start the recording process again, a message pops up on the app "set failure". I've tried multiple Samsung EVO cl10 64gb SD cards. I also tried updating the firmware and reformatting the cards. I thought I'd check here for a solution before I return the product and buy something else.

Any ideas ?

ADVthanksANCE
 

Attachments

estore009

Well-Known Member
Retailer
Joined
Nov 25, 2013
Messages
855
Likes
269
Location
Shenzhen
Country
China
Dash Cam
B1W/Mini0906
#2
Thanks for your report, this camera should work with 64Gb card! Could you tell me how you format this 64Gb card as FAT32?
 
OP
OP
N
Joined
May 15, 2018
Messages
6
Likes
0
Country
United States
#3
Hi,
I used a PC and GUIformat, then the format option on the cam app. Also, the amount of time/loops it runs before it quits seems to be random.
 

estore009

Well-Known Member
Retailer
Joined
Nov 25, 2013
Messages
855
Likes
269
Location
Shenzhen
Country
China
Dash Cam
B1W/Mini0906
#4
Thanks for reply,this is the correct way to format it!
And this "set failure" error happens if camera load old firmware.
Could you answer me these questions: what is the firmware on camera and what is the APP version on your phone?
You can find these info. in APP "about" section!
 
OP
OP
N
Joined
May 15, 2018
Messages
6
Likes
0
Country
United States
#5
The App says DVR Version v1.06.180103s
IF the thing took the upload, the firmware version is v1.06.180103 but I don't know how to check that. I put that version on the SD Card unzipped and it disappeared so I guess it took it.
 

estore009

Well-Known Member
Retailer
Joined
Nov 25, 2013
Messages
855
Likes
269
Location
Shenzhen
Country
China
Dash Cam
B1W/Mini0906
#6
Thanks for your reply, I noticed that its APP icons crowded together from your attached photo,it is a display resolution issue, also, could you tell me which phone you use?
 
OP
OP
N
Joined
May 15, 2018
Messages
6
Likes
0
Country
United States
#7
Thanks for your reply, I noticed that its APP icons crowded together from your attached photo,it is a display resolution issue, also, could you tell me which phone you use?
The icons always look like that. The phone is Alcatel 4060a
Android ver 5.1.1
 

estore009

Well-Known Member
Retailer
Joined
Nov 25, 2013
Messages
855
Likes
269
Location
Shenzhen
Country
China
Dash Cam
B1W/Mini0906
#9
I can't figure out how the change the resolution of the app.
Just Google and find that https://android.gadgethacks.com/how...creen-resolution-without-root-access-0160439/
Wish it can help you!
Anyway, you can return its camera back if you think it is a high risk to cause more troubles to use your phone!
Also, the amount of time/loops it runs before it quits seems to be random.
Do you notice camera voice prompts " Slow SD Card " during recording, if yes, it indicates its camera detected card errors! And suggest that you change a new card and try again!
 
OP
OP
N
Joined
May 15, 2018
Messages
6
Likes
0
Country
United States
#10
It is possible that "slow sd card" is what the device is mumbling. I have tried multiple cards already. I am done with this. I'd like to take a moment to thank you for your replies and assistance.

Xièxiè
Natazu
 

estore009

Well-Known Member
Retailer
Joined
Nov 25, 2013
Messages
855
Likes
269
Location
Shenzhen
Country
China
Dash Cam
B1W/Mini0906
#11
It is possible that "slow sd card" is what the device is mumbling. I have tried multiple cards already. I am done with this. I'd like to take a moment to thank you for your replies and assistance.

Xièxiè
Natazu
PM you this tool T2testw download link and newer beta firmware also, you can give it a try, thanks!
 

Similar threads

Top