Brand new SG9663DC constantly beeping.

Juggs

New Member
Joined
Feb 11, 2019
Messages
4
Reaction score
2
Location
Sydney
Country
Australia
Installed yesterday, noticed a double beep every time I connected the rear camera. Front camera works perfectly fine on it's own, memory card shows videos and pics perfectly. GPS plugged in and operating fine. It's only when I plug the rear camera in. Closer inspection shows that the cameras keeps attempting to record, stops, then starts trying to record again. I also noticed that while it is doing this, the front camera pretty much locks up - I can't stop the recording, nor can I bring up the menu. The image appears locked as well.

The camera is setup using the hardwire kit, so I tested it by plugging in the lighter adaptor - same results.
I grabbed the second cable from the box, unused and still coiled, and plugged it in to ensure it's not an issue with the cable that I was initially using. Same result, double beeping every couple of seconds. A quick search of the forum has suggested the beeping could be because of a dodgy connection to the rear camera, or because of a dodgy SD card. SD card appears fine, and I have no reason to believe it's a dodgy cable.

I performed the firmware upgrade today, and while going thru the menu I noticed that there is a power setting for either 2 or 3 wire power. I set it to 3 wire, plugged it in, with no luck.

So, does it sound like I could have a dodgy unit? Is there something else that I'm missing that I should be looking into?

Cheers.
 

jokiin

Well-Known Member
Manufacturer
Joined
Jan 27, 2013
Messages
44,263
Reaction score
23,275
Location
Shenzhen, China - Sydney, Australia
Country
China
Dash Cam
Too many ¯\_(ツ)_/¯
whats's the serial number of the camera, (front and rear if the rear is marked), what firmware version is it running?
 
OP
Juggs

Juggs

New Member
Joined
Feb 11, 2019
Messages
4
Reaction score
2
Location
Sydney
Country
Australia
F/W: 3.17 (downloaded and installed an hour ago).

Front S/N: DC-17520932
Rear S/N: GCR291-18280763
 

jokiin

Well-Known Member
Manufacturer
Joined
Jan 27, 2013
Messages
44,263
Reaction score
23,275
Location
Shenzhen, China - Sydney, Australia
Country
China
Dash Cam
Too many ¯\_(ツ)_/¯
ok, I'll message you some instructions for an update that will sort this out, just give me a minute
 
OP
Juggs

Juggs

New Member
Joined
Feb 11, 2019
Messages
4
Reaction score
2
Location
Sydney
Country
Australia
Legend! Thank you.
 
OP
Juggs

Juggs

New Member
Joined
Feb 11, 2019
Messages
4
Reaction score
2
Location
Sydney
Country
Australia
Issue sorted, very appreciative of the help provided by jokiin. Firmware update is what solved it in the end.
 

jonkl

New Member
Joined
Dec 13, 2018
Messages
14
Reaction score
2
Country
Australia
Hi, I have a similar issue as well, the unit would randomly giving out beeping noise while driving, only started about 2 weeks ago, been using it before Christmas.
And when adjusting the camera lens at a certain angle, it doesn't lock in place, but rather sprung back to a lower angle.
I've sent a support ticket, looking forward to your reply.
 

Similar threads


Top