Bypass git2 power switch

Mocap

New Member
Joined
Jul 6, 2016
Messages
9
Reaction score
1
Country
Germany
Hi,

Is it possible to bypass the git2 on/off switch? In detail, I want to turn on/off multiple cameras using an external switch (instead of switching on all cameras manually). I do not want to rely on Wifi for this, so it should be a hardware solution.
I would also be willing to do some soldering in the camera if necessary.
 

Nigel

Well-Known Member
Joined
Jul 7, 2014
Messages
9,330
Reaction score
4,940
Location
Devon
Country
United Kingdom
Dash Cam
Gitup F1, A129, B1W, B2W
Just set auto start (dashcam mode), then applying power turns it on and starts recording, removing power turns it off after the time set in the power off delay setting.
 

Zerk

Member
Joined
Apr 3, 2016
Messages
84
Reaction score
45
Country
Sweden
Dash Cam
Gitup Git 1, Git 2, Sjcam Sj4000 wifi,
I use usb cable with on off switch, camera in car dvr mode and once i press ON Button on the switch the camera goes on, and switch off by pressing off, 10 sec shutdown settings in camera.
Search for "usb cable on off switch" on AliExpress.
 
OP
M

Mocap

New Member
Joined
Jul 6, 2016
Messages
9
Reaction score
1
Country
Germany
Is it possible to power on without starting recording?
 

Nigel

Well-Known Member
Joined
Jul 7, 2014
Messages
9,330
Reaction score
4,940
Location
Devon
Country
United Kingdom
Dash Cam
Gitup F1, A129, B1W, B2W
Is it possible to power on without starting recording?
If you give it a PWM control signal on the HDMI connector to say don't do anything then yes.

If you give it power with auto start off then it will go into battery charge mode, then it is not really powered on.
 
OP
M

Mocap

New Member
Joined
Jul 6, 2016
Messages
9
Reaction score
1
Country
Germany
Ok, and the PWM signal has to be timed (after the camera is powered on)?
 

Nigel

Well-Known Member
Joined
Jul 7, 2014
Messages
9,330
Reaction score
4,940
Location
Devon
Country
United Kingdom
Dash Cam
Gitup F1, A129, B1W, B2W
Ok, and the PWM signal has to be timed (after the camera is powered on)?
No, you can put out the "stop" value continuously until you want it to do something, then you output "photo" or "video" until you want to "stop" again. "stop" is the default/centre value.
 

gitup

Well-Known Member
Manufacturer
Joined
Jun 29, 2015
Messages
817
Reaction score
908
Country
China
Dash Cam
GIT1, GIT2
With the latest V1.5 firmware, it support power on and start recording by PWM signal if external charged connected.
If you use our wired remote control you can power on 6 cameras at same time.
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
naturelover Git2 11
Y Git2 1
toptenmaterial Git2 2
N Git2 4
C Git2 3

Similar threads


Top