DR 550GW-2 CH Rear camera not working

ucsmfu

New Member
Joined
May 9, 2014
Messages
12
Likes
0
Country
Canada
#1
Properly wired everything up on a 2013 Mercedes GLK with power magic pro, everything powered up properly. Then after 3 min the rear camera stopped working. I testing everything out, made sure the wires for power magic in the fuses were secure, properly grounded. I even took out the Power magic pro and just plugged it in the cigarette lighter and still no luck. Lastly, my buddy had a brand new DR 5550, so I swapped the rearview cams around, didn't work, tried his cables etc... didn't work either.

Could the rearview camera be defective ?

Thanks
 
Joined
Dec 29, 2014
Messages
38
Likes
15
Country
Canada
#2
Well if you swapped your friends rearview camera and it still doesn't work, then it sounds like your main camera that receives the feed is either defective or the firmware has a problem.

Check if you're running the latest firmware and if so, contact the provider you purchased it from. Hope you can work it out!
 
Joined
Jan 27, 2015
Messages
64
Likes
15
Country
Australia
Dash Cam
Blackvue DR600GW, DR3500FHD, Street Guardian SG9665GC
#3
Also check if you have inadvertently bent the tiny pin in the coaxial cable that connects your rear view camera to the front camera. This is often the main cause of the rear camera not working, especially if you have tried another brand new 550 rear (which again points to a cable issue).
 

Zroiron

New Member
Joined
Jun 8, 2014
Messages
3
Likes
0
Country
United States
#4
My rear camera stopped working also. I noticed that the light that normally pulses was constantly on. I unplugged it then reconnected it and now the light does not come on at all. I'm thinking about ordering a new rear camera, since I've already replaced the main camera just over a year ago.
 

alexsoll

Well-Known Member
Retailer
Joined
Apr 14, 2013
Messages
1,654
Likes
1,207
Location
Minsk
Country
Belarus
Dash Cam
Street Guardian, BlackVue, TrendVision www.autodvr.by
#5
My rear camera stopped working also. I noticed that the light that normally pulses was constantly on. I unplugged it then reconnected it and now the light does not come on at all. I'm thinking about ordering a new rear camera, since I've already replaced the main camera just over a year ago.
95% of the problem is not the rear camera. There is nothing to break.
 

jermyzy

New Member
Joined
Dec 7, 2013
Messages
19
Likes
0
Country
Canada
#6
My rear camera stopped working also. I noticed that the light that normally pulses was constantly on. I unplugged it then reconnected it and now the light does not come on at all. I'm thinking about ordering a new rear camera, since I've already replaced the main camera just over a year ago.
Bah, I'm having same problem. Light was flickering yesterday, today the light is completely off and rear camera is dead. I unplugged cables and replugged but still dead. I can't tell if the cable is broken or the camera...
 

Zroiron

New Member
Joined
Jun 8, 2014
Messages
3
Likes
0
Country
United States
#7
My main camera was the culprit. I purchased an identical 550, installed the new rear camera...same problem. Installed the new front camera....bingo!..reinstalled the old rear camera...bingo! It works! Now I will try the firmware update suggestion. If it solves problem I'll sell the old camera. If not I will be stuck with two cams!
 

jermyzy

New Member
Joined
Dec 7, 2013
Messages
19
Likes
0
Country
Canada
#8
Thanks for the update...this is very frustrating. I installed newest firmware last night, and rear camera started working! Problem Solved...I thought...this morning on the way to work, rear camera turned on, but halfway on drive to work, rear camera failed again...
 

Kacper

New Member
Joined
Apr 30, 2016
Messages
1
Likes
0
Country
United States
#9
I am new to dash cameras and i recently got my blackvue 550 2 channel dash cam and I wired up everything with magic box pro and whenever I plug in the rear camera magic box fails and doesn't want to turn on for a while. What could be the cause ?
 

Similar threads