Front cam broken?

Vinzend

New Member
Joined
Jun 13, 2014
Messages
5
Reaction score
0
Location
Belgium
Country
Belgium
Dash Cam
i1000
Hi,

I've been quite happy with the K1S. Recorded everthing and only froze once or twice :D. Now from today on I hear: ''Recording started - Recording stop...'' for 5 minutes straight.
I looked at the screen and the front cam was show a lot of bright frames. I unplugged it from the unit. Now everything works.
I noted that the tiny red led on the front cam isn't lighting up.

I plugged in the front camera to the back camera input and rebooted the unit but it didn't show any image. Did the same with the back camera: everything ok.

I wanted to know how I proceed from here? Can I purchase parts anywhere? Are there other compatible cams available?
How can I determine if it is a wire or camera issue?
 

jokiin

Well-Known Member
Manufacturer
Joined
Jan 27, 2013
Messages
49,718
Reaction score
27,956
Location
Sydney, Australia ~ Shenzhen, China
Country
Australia
Dash Cam
Too many ¯\_(ツ)_/¯
try someone that sells them and see if you can buy a replacement cam, plenty of returns on these so good chance someone has parts laying around
 

Adi Nistor

New Member
Joined
Jan 31, 2016
Messages
28
Reaction score
13
Country
Romania
You can find front camera as spare parts on ebay, amazon, or aliexpress ...
Check also the cable, maybe it does this in a particular position of the cable .
I confirm that it's not a very reliable system ...
 
OP
V

Vinzend

New Member
Joined
Jun 13, 2014
Messages
5
Reaction score
0
Location
Belgium
Country
Belgium
Dash Cam
i1000
Thanks all for thinking with me :). Completely forgot about Aliexpress. I've ordered an new cam with them.
Also found a cable clip for K1S in the search results.
 
Top