GitUp - Git2 - Jitter in clip - New seen - Firmare up to date -

Richard Lynch

Member
Joined
Jun 5, 2016
Messages
35
Reaction score
4
Country
Ireland
Hi Folks,

I took several clips with my Git2 Last Evening.
I have noticed a Jitter in frames and play back that did not exist before. it is most evident when there is motion in the clip but not necessarily alot. This will make my clips not how i wish as it is as an action cam.
Previously i have NOT seen this issue.

On my drop box i have included a vid with the issue last night 2015_0101_120552_002.MP4
Please see are 30 sec on the clip
https://www.dropbox.com/s/3uiocb76nfokrpd/2015_0101_120552_002.MP4?dl=0


This clip is from about 2 weeks ago - same setting - no issue seen
https://www.dropbox.com/s/wzqkv20hl070smx/Clip 2 Weeks ago.MP4?dl=0

These clips were filmed using 1080P60
Id welcome all thoughts and feedback - i really like this camera

@gitup
@GitupII

Thanks

Richie
 

karaya

New Member
Joined
Jul 22, 2015
Messages
8
Reaction score
8
Country
Hungary
It is a 60fps video where the correct (double) shutter speed should be 1/120 sec. As you went into low light area your shutter speed dropped to 1/60 or 1/30 to compensate. Hence the blurred frames starts at 00:15:31.
From 00:26:07 your camera dropped to real 30fps and produced duplicate frames to maintain the 60fps timeline.
In low light you should use 30fps . Theoretically you can try locking the ISO to higher fixed values , ie. 800, 1600 to force 1/60 or above shutter speed, but that's an uncomfortable amount of micromanagement..
 
Top