Memory cards working with the A139

kamkar

Well-Known Member
Joined
Oct 11, 2013
Messages
30,391
Reaction score
17,087
Country
Denmark
Dash Cam
10 years, many dashcams
Rules:
Card must have been tested for at least a month in the camera.
Card must have filled up several times.
Card must be vigorously inspected for file structure and integrity, at least 1 time.
Please provide a small but readable picture of the card in question.
IF !! you have bad experience in this camera model with a card others have found good, please do post this.


Please do not post questions or comments in this post, PM if you have questions or comments !!!


Today i submit:

1. The factory viofo card, i have tested with the 128 GB model and it worked fine of course.
No picture.

2. The Toshiba Exceria ( older model ) i have run this 128GB card for over a month and it have filled up several times, if have been inspected 2 times and fully formatted one time, and no issues was found.
This card do not have warranty if used in dashcams.

IMG_20210405_222146.jpg
 
Last edited:

richx

Active Member
Joined
Nov 30, 2018
Messages
374
Reaction score
201
Country
Malaysia
Dash Cam
A129 Duo, A139, Mola N3, A119v2, B4K
Had this card in the A139 since the camera came, never had issues with file continuity or playability. Formatted 2-3 times in-camera, final check in PC two weeks ago says card is fine. Swapped out for a 128GB Sandisk High Endurance. No report on that yet.

photo_2021-04-08_12-46-05.jpg
 

Paul Iddon

Well-Known Member
Joined
Apr 5, 2016
Messages
1,403
Reaction score
1,041
Location
Preston
Country
United Kingdom
Dash Cam
A129 Pro Duo 4K, A129+ Duo, A139, A119 V3, NB 522GW
Samsung Evo Plus 128gb working fine from day one in mine.
 
OP
kamkar

kamkar

Well-Known Member
Joined
Oct 11, 2013
Messages
30,391
Reaction score
17,087
Country
Denmark
Dash Cam
10 years, many dashcams
Okay a little before time but i have actually used this card a week or so before this stint, so it have seen a month of use in the A139 at least.

This is the Adata Premier pro, which do have warranty when used in dashcams, and the MAX size for this model are 512 GB

Adata A2.jpg

I have seen no issues running this 128 GB card. (y)
 

SawMaster

Well-Known Member
Joined
Apr 10, 2015
Messages
9,090
Reaction score
7,919
Location
SC
Country
United States
Dash Cam
Numerous and ever-changing
Samsung Evo Plus 128gb working fine from day one in mine.
Samsung EVO Select 128GB from Amazon (same card as above, only relabeled). Perfect function in higher heat at max bitrate
Also used this card in 64GB size for about 3 weeks with no problems.

Phil
 

Mtrev

Active Member
Joined
Aug 15, 2020
Messages
207
Reaction score
147
Location
Shropshire
Country
United Kingdom
Hey guys. I need help with a few items.

First I need to determine if this SanDisk high endurance card I bought is faulty or not compatible with connecting to a computer.

Please see this picture where I used the Blackvue card which came with the package I bought from BlackboxMyCar. It’s only 32gb though and of course I wanted way more so I bought a high speed SanDisk 256gb card which I believe is the largest capacity the camera will take (correct me if I’m wrong).

The SanDisk Works when inserted in the actual dash cam and connecting to the WiFi through the device sitting in my vehicle. But my iPad (and a friend’s laptop I tried it on) doesn’t detect it but Does detect the Blackvue card. If the dash cam itself is storing the footage on the SanDisk card I don’t know why the footage wouldn’t be accessible when connecting it to my iPad and also trying a laptop. The laptop gave an option to reformat the card so I did so then put it back in the camera to record some footage and tested again. No dice.

Is my only option to buy another micoSD card that will work (in terms of being able to see the video) when BOTH inserted in the dash cam And when the card is taken out and connected to an iPad or computer?

Something doesn’t seem right that it work in the device but not on a computer when I want to connect to view or transfer footage.

Thank you for any help!

f27c24b57ae8b422848e07eafcb1d6c9.jpg
I use the same card in my camera and have had no problems with using it on either of my computers using various card readers.
 
OP
kamkar

kamkar

Well-Known Member
Joined
Oct 11, 2013
Messages
30,391
Reaction score
17,087
Country
Denmark
Dash Cam
10 years, many dashcams
Okay here is my next contribution to this thread. The past month i have been running the Kingston canvas Select plus card in the A139.
Today i looked it over for the #3 time in the past month, having data ( regular driving files ) on the card going back to May 25, so the 256GB cared have filled up a few times at least ( started use May 1 )

IMG_20210601_145739.jpg

I have found no issues using this card, no camera messages, and file integrity and file order are fine (y)

Additional information:
I use maximum bitrage for normal recording.
I use 1 hour timer cut off for parking guard.
I use low bitrate + G sensor for parking guard.
I use the manual event button to save encounters in traffic. ( not super often )

Interesting additional info in regard to large memory card, which anyone using parking guard should have, no matter the kind of parking mode he / she use.

The size of the parking guard folder is just shy of 73 GB spread on 625 files, oldest file in the folder are dated May 25
The size of the RO folder is 10.6 GB spread on 75 files, oldest file in it is dated May 2

This memory card do not have warranty for use in dashcams.
 
Last edited:

Montana Actual

New Member
Joined
Jun 14, 2021
Messages
15
Reaction score
9
Location
Montana
Country
United States
Yea, probably somewhat obvious, but the Sandisk High Endurance 256GB card does work. I'll second that one. Would be nice to see some 512GB users. I am all for storage. My PC has over 20TB's - and I could always use more ;)


Sandisk High Endurance 256GB
 

DT MI

Well-Known Member
Joined
Oct 10, 2014
Messages
6,154
Reaction score
5,168
Location
Michigan
Country
United States
Dash Cam
More than my wife thinks I need.
My PC has over 20TB's - and I could always use more
Damn, now I have to go out and buy more - I have only 19TB. :(

When it comes to computers you can never have too much storage, too much speed, or to much memory and in the case of networks/internet too much bandwidth. :D
 

Kremmen

Well-Known Member
Joined
Sep 14, 2017
Messages
1,959
Reaction score
1,058
Location
West London & Reading
Country
United Kingdom
Dash Cam
      Viofo A119 V2 Viofo A119 V3
Nextbase 412
Nextbase 380
Viofo A119 V2
Viofo A119 V3

I have been running the same Samsung Evo Plus 128Gb on all 4 dashcams and it has never failed.

I have rarely formatted it. I just cut/paste from the dashcam to the PC after about 4 hours of footage using the dashcam indoors as a card reader so I'm not continually ejecting the card.
 

k9x9

New Member
Joined
Oct 3, 2017
Messages
9
Reaction score
2
Country
United States
Yea, probably somewhat obvious, but the Sandisk High Endurance 256GB card does work. I'll second that one. Would be nice to see some 512GB users. I am all for storage. My PC has over 20TB's - and I could always use more ;)

Sandisk High Endurance 256GB

Damn, now I have to go out and buy more - I have only 19TB. :(

When it comes to computers you can never have too much storage, too much speed, or to much memory and in the case of networks/internet too much bandwidth. :D

I couldn't recall how much space I had, but your convo encouraged me to go look. Can never have enough. :)

Total Disk Space: 43.8TB Total Space Free: 32.8TB

Back on topic though, has anyone tried a 512GB?
 

TonyM

Well-Known Member
Joined
Jul 30, 2013
Messages
4,550
Reaction score
4,290
Country
United Kingdom
Dash Cam
Mobius, SG, Viofo
Viofo 64GB U3 that I bought 2 years ago for testing. It has been running fine in the A139 since day 1.

1624450543327.png
 
OP
kamkar

kamkar

Well-Known Member
Joined
Oct 11, 2013
Messages
30,391
Reaction score
17,087
Country
Denmark
Dash Cam
10 years, many dashcams
So i have conclude a month of testing the WD purple in the camera, this is the old version with U3 / V30 performance ( WDD256G1P0A ), the newer cards have QD101 written on them but they are slower U1 / C10 cards so something to be mindful off.
These older versions apparently are no longer listed at Western digital, i could only find the new QD101 branded models. https://shop.westerndigital.com/products/memory-cards/wd-purple-microsd#WDD032G1P0C
Aside for problems relating to parking guard which i am sure are not related to the memory card it have been a successful month of testing the A139, not a single beat dropped by the WD card.

IMG_20210703_193614.jpg

I have found no issues using this card, no camera messages, and file integrity and file order are fine (y)

Additional information:
I use maximum bitrage for normal recording.
I use 1 hour timer cut off for parking guard.
I use low bitrate + G sensor for parking guard.
I use the manual event button to save encounters in traffic. ( not super often )
 
Last edited:

Zaxela

New Member
Joined
Mar 13, 2013
Messages
10
Reaction score
0
Country
Russian Federation
Viofo 64GB U3, который я купил 2 года назад для тестирования. Он отлично работает на A139 с первого дня.

[ATTACH = полный] 57136 [/ ATTACH]

Which bitrate do you use in menu? Can this card support recording video from 3 cameras with maximal bitrate?
 

TonyM

Well-Known Member
Joined
Jul 30, 2013
Messages
4,550
Reaction score
4,290
Country
United Kingdom
Dash Cam
Mobius, SG, Viofo
Which bitrate do you use in menu? Can this card support recording video from 3 cameras with maximal bitrate?
Yes, I always use the maximum bitrate on my cameras. I do not live in a hot country.
 

HonestReview

Well-Known Member
Joined
Feb 9, 2019
Messages
3,153
Reaction score
684
Country
Sweden
Yes, I always use the maximum bitrate on my cameras. I do not live in a hot country.

Generally, Maximum Bitrate doesn't matter even in a "Hot Country". Because the camera is run at this setting while driving, meaning the windows are open or air conditioner is on during hot days. I doubt most people are hot boxing their car.

Parking mode always runs at low bitrate, if using live recording.
 
OP
kamkar

kamkar

Well-Known Member
Joined
Oct 11, 2013
Messages
30,391
Reaction score
17,087
Country
Denmark
Dash Cam
10 years, many dashcams
O yeah. my little car is like a F2 tornado when i drive on a summer day, i must say i do miss the aircon in my previous car.

I would never run a dashcam at anything but the highest bitrate, and i will suggest other people do the same.
 

AlexChrist

New Member
Joined
Nov 19, 2016
Messages
9
Reaction score
1
Country
Moldova, Republic Of
I've been using Samsung PRO Endurance 128gb since end of may with 2ch in A139. After formatting with dashcam no problems since then.
In my daily small trips it holds about 24 hours of active+parking (timelapse 10)
 

Attachments

  • 20210821_200652.jpg
    20210821_200652.jpg
    366.4 KB · Views: 4
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
R A139 4
Top