Panorama2 died

dashy

Active Member
Joined
Dec 14, 2013
Messages
543
Reaction score
130
Country
Australia
Well today was the last day it seems for my panorama2, lost power, no flashing lights, etc.
I've had it for more than 1.5 years, working nearly all day for 5/7 days a week.
 

Radio88

New Member
Joined
Jul 8, 2014
Messages
9
Reaction score
0
Country
Russian Federation
My Panorama2 died too, symptoms as you have. I removed RTC battery, but Panorama not work. Does anyone know what else to check?
 
Last edited:

yuriy

Member
Joined
Jul 27, 2013
Messages
75
Reaction score
23
Country
Ukraine
Good evening. I Panorama has been working for three years with no problems. Total MS621FE changed the battery and cable. Flex need 30 pin 0.5 pitch. I bought a 40-pin and cut to 30. Change the line can it be a reason. I often make out and it burst, clearly invisible. On brokenness loop, too, was dead. I changed the trail and he revived. Try. Wish you luck. (Поменяйте шлейф - 30 пин 0,5 шаг.)
 
Last edited:

Number400

Active Member
Joined
May 5, 2014
Messages
330
Reaction score
211
Location
South Central PA
Country
United States
Dash Cam
Panorama S/CF-100/BulletHD Biker Mate
I am over 2 years on my Panoramas with the original Transcend cards. They still work but it seems that the capacitors are failing and my last file at shutdown is usually corrupted. I can live with it for now. Considering replacing the caps. Has this been done around here? I am going to look...great cameras though.
 

niko

Well-Known Member
Retailer
Joined
May 1, 2013
Messages
10,554
Reaction score
6,434
Location
Dublin
Country
Ireland
Dash Cam
Street Guardian UK / EU / EEA Distributor
I am over 2 years on my Panoramas with the original Transcend cards. They still work but it seems that the capacitors are failing and my last file at shutdown is usually corrupted. I can live with it for now. Considering replacing the caps. Has this been done around here? I am going to look...great cameras though.
Supercaps can be de-soldered and replaced for the new one if you know basic soldering techniques.

You can buy them from eBay.

X2 Supercaps.JPG
 

Radio88

New Member
Joined
Jul 8, 2014
Messages
9
Reaction score
0
Country
Russian Federation
Do anybody have a schematic diagram- power circuit?
 
Last edited:

niko

Well-Known Member
Retailer
Joined
May 1, 2013
Messages
10,554
Reaction score
6,434
Location
Dublin
Country
Ireland
Dash Cam
Street Guardian UK / EU / EEA Distributor
Thanks! Are there two? Is that link to the correct one for panorama IIs?
Panorama 2 uses same supercaps. You need only one set ( 2pcs taped together ).
 

Number400

Active Member
Joined
May 5, 2014
Messages
330
Reaction score
211
Location
South Central PA
Country
United States
Dash Cam
Panorama S/CF-100/BulletHD Biker Mate
Ah, my cameras are like new again! No more corrupt last file. Thanks again for the info and link!
 

Hoovdawg

New Member
Joined
Jun 12, 2014
Messages
9
Reaction score
0
Country
United States
The other day I pulled the power cable from my device while power was still supplied. When I plugged it back in the camera no longer worked. It turns on and the Panorama screen shows then it all goes blank. Is this what is called "bricked"? And, will the above procedure fix it? Its been a great camera and I hate to trash it.
 

niko

Well-Known Member
Retailer
Joined
May 1, 2013
Messages
10,554
Reaction score
6,434
Location
Dublin
Country
Ireland
Dash Cam
Street Guardian UK / EU / EEA Distributor
Eject both memory cards and try to power on again, see what is shows.
 

Hoovdawg

New Member
Joined
Jun 12, 2014
Messages
9
Reaction score
0
Country
United States
did that and tried another card, no effect
 

niko

Well-Known Member
Retailer
Joined
May 1, 2013
Messages
10,554
Reaction score
6,434
Location
Dublin
Country
Ireland
Dash Cam
Street Guardian UK / EU / EEA Distributor
I am afraid then its bricked. Unplug rear camera as well just in case to check this variation. And check if both fuses (ACC and BAT connections) are OK.
 

Hoovdawg

New Member
Joined
Jun 12, 2014
Messages
9
Reaction score
0
Country
United States
all fuses are ok, it appears that the camera is now trash????
 

Number400

Active Member
Joined
May 5, 2014
Messages
330
Reaction score
211
Location
South Central PA
Country
United States
Dash Cam
Panorama S/CF-100/BulletHD Biker Mate
Try to update the firmware. Maybe the process starts before the full boot. With firmware the only file on the card, hold menu then hit and release power button then let go of menu after a few seconds. Just maybe it can start the update. Worth a shot.
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
P II / S 2
No1up II / S 20
No1up II / S 14
K II / S 37
Tommy II / S 1155

Similar threads


Top