Q800pro file play back issue.

Rg1960

New Member
Joined
Jan 5, 2020
Messages
9
Reaction score
2
Location
Vancouver
Country
Canada
Hello everyone, I am having an issue playing my recorded videos on my phone. I have the Thinkware Q800 pro, 2 channel, hardwired. The problem I'm having, is when I open up a file on the cloud app, the video starts and then freezes. Audio still plays. If I slow the playback to X0.5 it plays. It also takes approx 4 mins. to download 1 min of video, to my phone. And then when I open my phone's videos, it tells me video not supported. I have installed the same camera in the wife's car, and it has the same issue. Could it be my phone, not being able to handle the 1440 p videos. Any help would be appreciated.
 

Thinkware Dash Cam

Active Member
Retailer
Joined
Sep 5, 2018
Messages
140
Reaction score
91
Location
Vancouver, Canada
Country
Canada
Dash Cam
U1000, Q800PRO, X700, FA200, F70, M1
Hello everyone, I am having an issue playing my recorded videos on my phone. I have the Thinkware Q800 pro, 2 channel, hardwired. The problem I'm having, is when I open up a file on the cloud app, the video starts and then freezes. Audio still plays. If I slow the playback to X0.5 it plays. It also takes approx 4 mins. to download 1 min of video, to my phone. And then when I open my phone's videos, it tells me video not supported. I have installed the same camera in the wife's car, and it has the same issue. Could it be my phone, not being able to handle the 1440 p videos. Any help would be appreciated.

What kind of phone are you using to connect and which version of iOS/Android are you running?
 

Thinkware Dash Cam

Active Member
Retailer
Joined
Sep 5, 2018
Messages
140
Reaction score
91
Location
Vancouver, Canada
Country
Canada
Dash Cam
U1000, Q800PRO, X700, FA200, F70, M1
Sounds like a codec issue, as the 1440p videos are not playing but the 1080p videos are. We recommend downloading an app such as "K Lite Codec" from the Android store.
 

DaHen

New Member
Joined
Apr 11, 2014
Messages
15
Reaction score
3
Location
Eastern Massachusetts
Country
United States
Dash Cam
Q800PRO 2K QHD
Sounds like a codec issue, as the 1440p videos are not playing but the 1080p videos are. We recommend downloading an app such as "K Lite Codec" from the Android store.

Am having the same problem on a LG Rebel4 LTE, Model: LML212VL. I did download and install the "K Lite Codec", but didn't help.
Any other suggestions?
 

jokiin

Well-Known Member
Manufacturer
Joined
Jan 27, 2013
Messages
50,475
Reaction score
28,608
Location
Sydney, Australia ~ Shenzhen, China
Country
Australia
Dash Cam
Too many ¯\_(ツ)_/¯
the K-lite codec app for Android is just a player, it has no relationship to the K-Lite codec pack for Windows

try some of the other Android player apps and you might have more success, VLC, MX player etc
 
OP
R

Rg1960

New Member
Joined
Jan 5, 2020
Messages
9
Reaction score
2
Location
Vancouver
Country
Canada
the K-lite codec app for Android is just a player, it has no relationship to the K-Lite codec pack for Windows

try some of the other Android player apps and you might have more success, VLC, MX player etc
VLC doesn't work.
 
OP
R

Rg1960

New Member
Joined
Jan 5, 2020
Messages
9
Reaction score
2
Location
Vancouver
Country
Canada
None of the apps work, It's the phone itself. I have tried a couple of other phones and they all work fine. An "I phone", Samsung s10.
 
Top