Viofo A119 V3 Parking mode stops working after few hours

maciekelga

New Member
Joined
Sep 30, 2020
Messages
6
Reaction score
2
Location
Gdansk
Country
Poland
Hi,

I have a problem with my Viofo A119 V3 with firmware 2.0. Cam is connected via hardware kit ACC - correct connection, double checked, cam tested with few high quality SD card.
Hardware kit set to 11.8V, car battery new, voltage is not drop below this value.
I tested with Samsung Evo Plus 64GB, Samsung Pro Endurance Micro SD 64GB, both formatted with SDFormatter.

When camera is connected via hardware kit, after few hours in parking mode it stop recording, button REC is solid red and camera is hanged, there is no any reaction.
Solution is disconnect power cable and reconect, than camera is restarting and start recording again.

Maciek
 

Velvetfoot

Active Member
Joined
Jun 16, 2020
Messages
199
Reaction score
120
Location
Northeast
Country
United States
Did you set a parking mode duration? Mine shut down gracefully when we were gone more than the two hours we set it, so that's probably not it.
 
OP
M

maciekelga

New Member
Joined
Sep 30, 2020
Messages
6
Reaction score
2
Location
Gdansk
Country
Poland
No, is set to record in loop without any parking mode duration time.
Even if it should start record again in normal mode after car is started, not be frozen.
 
OP
M

maciekelga

New Member
Joined
Sep 30, 2020
Messages
6
Reaction score
2
Location
Gdansk
Country
Poland
Today I got a information from Viofo repair facility, they replaced main board and capacitors. Now camera should working fine.
 

slavia

New Member
Joined
Apr 18, 2021
Messages
5
Reaction score
0
Location
Ha Noi
Country
Viet Nam
Hi Brothers,
I have tried many times but parking mode " auto event detection" does not work (always blinking red light) while others one like 'time lapse" & "low bitrate" are working well. My settings as below:
- parking mode: auto event detection
- enter parking mode timer: off
- parking recording duration : 24h
- parking G sensor : middle sensitive
- parking motion detect: middle sensitive
- time lapse recording : off
- motion detect: off
- gps: off

Firmware : lastest V2.3 (from support site)
Power supply : HK3 (from Viofo officially)

So is there any wrong with my settings or camera problem by itself? Thanks a lot for any feedback !
 
Last edited:

Kremmen

Well-Known Member
Joined
Sep 14, 2017
Messages
1,654
Reaction score
829
Location
West London & Reading
Country
United Kingdom
Dash Cam
      Viofo A119 V2 Viofo A119 V3
Could be your car battery charge. The Viofo kit senses a low car battery and turns off so you don't flatten it.
 
OP
M

maciekelga

New Member
Joined
Sep 30, 2020
Messages
6
Reaction score
2
Location
Gdansk
Country
Poland
Today I got a information from Viofo repair facility, they replaced main board and capacitors. Now camera should working fine.
Unfortunatelly today issue occured again. Even I changed SD card for Viofo 128GB formatted to FAT32 and install new HK3 kit but problem still exist. I checked camera connected at home via HK kit, same problem.
 

slavia

New Member
Joined
Apr 18, 2021
Messages
5
Reaction score
0
Location
Ha Noi
Country
Viet Nam
Could be your car battery charge. The Viofo kit senses a low car battery and turns off so you don't flatten it.
Thanks for your comment ! I used parking mode by ext 4s LPF battery 6000mAh (not from car's one) , moreover the camera still on just always blinking red ligh even screen on or off after settings completed.IMG_20210506_115127.jpg
 

slavia

New Member
Joined
Apr 18, 2021
Messages
5
Reaction score
0
Location
Ha Noi
Country
Viet Nam
I just found the information from blackboxmycar that Viofo not longer support "buffered parking recording" , so maybe this mode was disabled in lastest firmware. Does any one check and confirm ? Thanks !
BBMC_inf.png
 

relu

Active Member
Joined
Jun 23, 2018
Messages
107
Reaction score
51
Country
Romania
Unfortunatelly today issue occured again. Even I changed SD card for Viofo 128GB formatted to FAT32 and install new HK3 kit but problem still exist. I checked camera connected at home via HK kit, same problem.
To use HK3 you need 2 pluses: accessory and permanent plus. HK3 does not work with a single plus, even if the wires are tied together. If you use a powerbank you need HK2.
In order to simulate the 2 pluses at home on HK3, you will have to connect the permanent plus first, then the accessory plus. That's the only way it will work. Otherwise the power supply will be random
 
OP
M

maciekelga

New Member
Joined
Sep 30, 2020
Messages
6
Reaction score
2
Location
Gdansk
Country
Poland
I know how to connect. It was just connect to be sure is a problem with camera itself not with car connections.
 

relu

Active Member
Joined
Jun 23, 2018
Messages
107
Reaction score
51
Country
Romania
No, you don't!
If you use HK3 with a powerbank in the car, you do NOT know how to connect because you will NOT be able to simulate putting and taking the contact / accessory
HK3 is not a lamp switch, HK3 has an electronic circuit which in certain situations restricts the power supply of the camera
Use the HK2 module on the powerbank and you won't have any more problems
 
Last edited:
OP
M

maciekelga

New Member
Joined
Sep 30, 2020
Messages
6
Reaction score
2
Location
Gdansk
Country
Poland
Who told You that I'm using powerbank? Did I mentioned anywhere?
Other user wrote about powerbank, not me
 

slavia

New Member
Joined
Apr 18, 2021
Messages
5
Reaction score
0
Location
Ha Noi
Country
Viet Nam
No, you don't!
If you use HK3 with a powerbank in the car, you do NOT know how to connect because you will NOT be able to simulate putting and taking the contact / accessory
HK3 is not a lamp switch, HK3 has an electronic circuit which in certain situations restricts the power supply of the camera
Use the HK2 module on the powerbank and you won't have any more problems
Please see my picture att and read careful! my battery pack is 4s (mean that 14.4V fully charged) not like 5V power bank for mobile
and this one connect to car battery by VSR & DC DC charger.
 

relu

Active Member
Joined
Jun 23, 2018
Messages
107
Reaction score
51
Country
Romania
Please read again what I wrote. If you don't simulate the 2 pluses ( 12-14V ), HK3 will randomly disconnect the camera from the power supply
 
Top