What's wrong with my video footage?

TomTomMan

New Member
Joined
Jan 9, 2019
Messages
2
Reaction score
0
Country
Ireland
Hi all,
I have an Innovv K1 dual-cam setup on my bike, it was working well for around 6-9months, but now has start to get some pixelation or glitch on darker footage, as per pic below:



I've taken 2 quick snips from the video, where you can see it begin (in the garage) and then stop again on the road (as the sun starts to come up)

Is my camera knackered, or is there any exposure settings I should be looking at?

Any help would be greatly appreciated.

Thanks,
Tom
 

Nigel

Well-Known Member
Joined
Jul 7, 2014
Messages
14,193
Reaction score
7,237
Location
Devon
Country
United Kingdom
Dash Cam
Gitup F1+G3ꞈꞈꞈꞈꞈ Viofo A139ꞈꞈꞈꞈꞈ Blueskysea B4K+B2K
Maybe water in the cable/connectors?
 

SawMaster

Well-Known Member
Joined
Apr 10, 2015
Messages
9,090
Reaction score
7,918
Location
SC
Country
United States
Dash Cam
Numerous and ever-changing
The 'psychedelic' effect is almost always due to sensor or sensor cabling problems with any cam.

Phil
 
OP
T

TomTomMan

New Member
Joined
Jan 9, 2019
Messages
2
Reaction score
0
Country
Ireland
I'll check the cabling again to see if there's any issues. On a motorbike it's obviously harder to avoid the engine and associated interference, but I'm getting this effect even without the engine running.
I've reduced the AE BIAS and it reduces the effect slightly, need to do another test drive this evening/tomorrow am and see what it's like.

Anything else to try and check the sensor?

Innovv are saying there are no replacement cameras available, and can't see any on eBay. Any other options to try and replace the camera?
 

jokiin

Well-Known Member
Manufacturer
Joined
Jan 27, 2013
Messages
52,478
Reaction score
30,311
Location
Sydney, Australia ~ Shenzhen, China
Country
Australia
Dash Cam
Too many ¯\_(ツ)_/¯
the factory that made this for them has closed down, you won't be able to get spare parts
 
Top