wierd behaviour of 2x 512GW's

cypher007

New Member
Joined
Oct 31, 2017
Messages
7
Reaction score
3
Country
United Kingdom
ive noticed the LED on my 512GW, when the car is parked, will flash blue on and off. what does this indicate?

the other brand new 512GW in my wifes car doesn't seem to want to turn off and is recording 24hrs 7days a week. I will try a reset to defaults but just wondered if anyone else has had this issue?
 

NextBase Support

Well-Known Member
Manufacturer
Joined
Mar 22, 2017
Messages
1,077
Reaction score
320
Location
Caerphilly
Country
United Kingdom
Dash Cam
Nextbase
512GW 1) blue LED should't flash is it charging ok?

512GW 2) that sounds like its on permanently live and parking mode off?
 
OP
C

cypher007

New Member
Joined
Oct 31, 2017
Messages
7
Reaction score
3
Country
United Kingdom
well the 1st one is the one I need to replace the battery on as it doesn't hold a charge long, so might be the issue.

2nd one is on a permanent live via the cigarette adapter, which I thought behaved like my other 512gw which is also on the cig adapter in that when you turn off the ignition it seems to detect the volt drop and turn off the cam. plus I thought after 5 mins of no movement it assumes you've parked?

does parking mode need to be active to enable auto off?

also I tried loading defaults and its still doing it.
 
OP
C

cypher007

New Member
Joined
Oct 31, 2017
Messages
7
Reaction score
3
Country
United Kingdom
turning on parking mode on the second cam seems to have worked. it now behaves like my one and turns off when stopped.
 
Top