Modified firmware for Thieye T5e and clone...

Falsificator

Well-Known Member
Joined
Mar 15, 2014
Messages
318
Likes
295
Location
Kaliningrad
Country
Russian Federation
Dash Cam
Ambarella A2-5-7-12...
#21
I have installed the SJ7 Star firmware v1.15 on the T5e
It would be nice to know the type of display and its marking...
It would be easier to find a color reversal switch on the display...
You can try the script to select the type of display:
t app test chg_LCD 0
Code:
The LCDpanelIdx list:  
0: LCD_WDF9648W (default)    
1: LCD_T30P61  
2: LCD_T20P52  
3: LCD_T27P05
 
Last edited:

ToniTony

New Member
Joined
Jun 7, 2017
Messages
18
Likes
22
Country
Macedonia, The Former Yugoslav Republic Of
#22
It would be nice to know the type of display and its marking...
It would be easier to find a color reversal switch on the display...
You can try the script to select the type of display:
t app test chg_LCD 0
Code:
The LCDpanelIdx list: 
0: LCD_WDF9648W (default)   
1: LCD_T30P61 
2: LCD_T20P52 
3: LCD_T27P05
The only thing I can see from the LCD/TFT screen is some code on the connector otherwise the LCD is all black no other part number on it



 
Joined
Oct 5, 2015
Messages
95
Likes
13
Country
Switzerland
Dash Cam
Mini 806, ThiEye TM5E
#23
wow, what u do is amazing! I will pass by now, as the only mod I would need is higher bitrate in 4K (I am used to my Yi 2 4K with custom bitrate at >100Mbit, and the standard 60Mbit of my T5E is a bit limiting....), but congrats for your work!
 
Last edited:

adocal

New Member
Joined
Jun 28, 2017
Messages
1
Likes
0
Country
Italy
#24
the firmware works good, the only problem I find is that when you touch connect in the app to connect with wifi cam, the cam freezes and you ust remuve the battery. Another question that I have is: the color 1 profile is the same colors of the stock firmware?
Why if I want to make a nightlapse, i cannot set in the same time a long expousure and a time lapse phote interval? If I set once, the other switch to off. Thank you!
 

Falsificator

Well-Known Member
Joined
Mar 15, 2014
Messages
318
Likes
295
Location
Kaliningrad
Country
Russian Federation
Dash Cam
Ambarella A2-5-7-12...
#25
adocal, all basic parameters and control logic are implemented by Ambarella and the manufacturer at the stage of compiling the firmware.
I can edit only those parameters that I know. I'm trying to find something new for correction in firmware.
Ambarella and producers do not give instructions and SDK, which could facilitate the process of modification.
About the amount of time I will not even say...)
 

ToniTony

New Member
Joined
Jun 7, 2017
Messages
18
Likes
22
Country
Macedonia, The Former Yugoslav Republic Of
#26
It would be nice to know the type of display and its marking...
It would be easier to find a color reversal switch on the display...
You can try the script to select the type of display:
t app test chg_LCD 0
Code:
The LCDpanelIdx list:
0: LCD_WDF9648W (default) 
1: LCD_T30P61
2: LCD_T20P52
3: LCD_T27P05
For the T5e just an update WiFi+Bluetooth chip-set model is: AP6212 (T100501F 1623) from AMPAK
Some screenshots parts of T5e
 

Falsificator

Well-Known Member
Joined
Mar 15, 2014
Messages
318
Likes
295
Location
Kaliningrad
Country
Russian Federation
Dash Cam
Ambarella A2-5-7-12...
#27
New modified firmware #13
Code:
Changelog - 15.07.2017
========================================
-3840х2160р 30к - 80Mbits
-2704х1520р 30к - 60Mbits
-2560х1440р 60к - 48Mbits
-1920х1080р 60к - 40Mbits
-1920х1080р 30к - 36Mbits

-expo
-gamma
-BLC
-scene
-effects
-contrast
-backlight compensation
-color
-max ISO800 (photo mode)
-max ISO1600 (video mode)
========================================
All firmware modifications are downloaded to:
http://videoreg.forum2.net/
Screenshots as is:


Photos as is:

 
Last edited:
Joined
Oct 5, 2015
Messages
95
Likes
13
Country
Switzerland
Dash Cam
Mini 806, ThiEye TM5E
#28
New modified firmware #13
Code:
Changelog - 15.07.2017
========================================
-3840х2160р 30к - 80Mbits
-2704х1520р 30к - 60Mbits
-2560х1440р 60к - 48Mbits
-1920х1080р 60к - 40Mbits
-1920х1080р 30к - 36Mbits

-expo
-gamma
-BLC
-scene
-effects
-contrast
-backlight compensation
-color
-max ISO800 (photo mode)
-max ISO1600 (video mode)
========================================
All firmware modifications are downloaded to GOOGLE-DRIVE:
https://drive.google.com/drive/folders/0BxRU3zf5LqxJbUZnYlpaRUp6MG8
Screenshots as is:


Photos as is:

thanks! just a quick question: is the increased bitrate (i.e. 4K at 80Mbit) valid for NTSC only, or also when use PAL at 25fps?
 

Falsificator

Well-Known Member
Joined
Mar 15, 2014
Messages
318
Likes
295
Location
Kaliningrad
Country
Russian Federation
Dash Cam
Ambarella A2-5-7-12...
#29
is the increased bitrate (i.e. 4K at 80Mbit) valid for NTSC only, or also when use PAL at 25fps?
To be honest, I just have the default settings.
In other modes, I did not check the bitrate.
There is a bug in the modified firmware.
If you shoot in 4K, the camera freezes when you go to the menu.
The video is recorded normally.
With the other types of resolutions, there are no problems with video.
 
Joined
Oct 5, 2015
Messages
95
Likes
13
Country
Switzerland
Dash Cam
Mini 806, ThiEye TM5E
#30
To be honest, I just have the default settings.
In other modes, I did not check the bitrate.
There is a bug in the modified firmware.
If you shoot in 4K, the camera freezes when you go to the menu.
The video is recorded normally.
With the other types of resolutions, there are no problems with video.
thanks for your honest reply, but now I have another question: when you say camera freezes once you go to the menu (I assume after you have initially set recording to 4k), does it mean you cannot ever go to the menu anymore? I mean....if I want to change settings, I will not be able to do that anymore (once I set the camera to record in 4k)?? If so, I would rather pass and wait for an eventual mod without this issue...:-(
 

Falsificator

Well-Known Member
Joined
Mar 15, 2014
Messages
318
Likes
295
Location
Kaliningrad
Country
Russian Federation
Dash Cam
Ambarella A2-5-7-12...
#31
I'm trying to catch this bug.
In the meantime, you can safely shoot in 4K with the default settings.
You do not need to go to the menu. Everything is configured optimally by default.
I shoot video in the resolution of 2704x1520p and all video downscale in 1080p.
No problem...)
 
Joined
Oct 5, 2015
Messages
95
Likes
13
Country
Switzerland
Dash Cam
Mini 806, ThiEye TM5E
#32
I'm trying to catch this bug.
In the meantime, you can safely shoot in 4K with the default settings.
You do not need to go to the menu. Everything is configured optimally by default.
I shoot video in the resolution of 2704x1520p and all video downscale in 1080p.
No problem...)
...yes, problem for me is that I do need 4K as final footage (i.e. I do not work in 1080p), and am not sure after the firmware upgrade, it goes to 25fps....and if I update and it goes by default setting in 30fps....I am not sure I could downgrade back to the original firmware.... I will wait for your fix....I trust you :)
 

Falsificator

Well-Known Member
Joined
Mar 15, 2014
Messages
318
Likes
295
Location
Kaliningrad
Country
Russian Federation
Dash Cam
Ambarella A2-5-7-12...
#33
Back to the firmware of any version of the difficulties is not.
However, as well as restore the camera from the state of the brick.
You can safely experiment...)
 

Falsificator

Well-Known Member
Joined
Mar 15, 2014
Messages
318
Likes
295
Location
Kaliningrad
Country
Russian Federation
Dash Cam
Ambarella A2-5-7-12...
#34
The bug with the interruption of video recording in 4K is fixed.
The video is recorded normally.
When you go to the menu, the camera does not freeze.
The link has been replaced by a new one - MOD #13

Completed:
After shooting in 4K in the menu it turns out to enter through time.
Apparently, can not display the preview as expected, does not draw.
I have to return the settings to 4K in the default state...
 
Last edited:
Joined
Oct 5, 2015
Messages
95
Likes
13
Country
Switzerland
Dash Cam
Mini 806, ThiEye TM5E
#35
thanks! I will definitely try it as soon as back from holiday, and post if I see any bug!

The bug with the interruption of video recording in 4K is fixed.
The video is recorded normally.
When you go to the menu, the camera does not freeze.
The link has been replaced by a new one - MOD #13

Completed:
After shooting in 4K in the menu it turns out to enter through time.
Apparently, can not display the preview as expected, does not draw.
I have to return the settings to 4K in the default state...
 

ToniTony

New Member
Joined
Jun 7, 2017
Messages
18
Likes
22
Country
Macedonia, The Former Yugoslav Republic Of
#36
The bug with the interruption of video recording in 4K is fixed.
The video is recorded normally.
When you go to the menu, the camera does not freeze.
The link has been replaced by a new one - MOD #13

Completed:
After shooting in 4K in the menu it turns out to enter through time.
Apparently, can not display the preview as expected, does not draw.
I have to return the settings to 4K in the default state...
Falsificator is it possible to have this MOD13# for non-microphone T5e (ver-1.0) based on the new firmware TI/UN5-170628-V5.0 :)
 

Falsificator

Well-Known Member
Joined
Mar 15, 2014
Messages
318
Likes
295
Location
Kaliningrad
Country
Russian Federation
Dash Cam
Ambarella A2-5-7-12...
#37
Joined
Oct 5, 2015
Messages
95
Likes
13
Country
Switzerland
Dash Cam
Mini 806, ThiEye TM5E
#39
The bug with the interruption of video recording in 4K is fixed.
The video is recorded normally.
When you go to the menu, the camera does not freeze.
The link has been replaced by a new one - MOD #13

Completed:
After shooting in 4K in the menu it turns out to enter through time.
Apparently, can not display the preview as expected, does not draw.
I have to return the settings to 4K in the default state...
HI, I tried the firmware but unfortunately it does not work :-(

Right after I installed it, when I tried to go to the menù to change from NTSC (default setting) to PAL, it freezes. Actually, I could not even open the menù.....so I had to reinstall the standard firmware....

Thanks in any case :)
 

Falsificator

Well-Known Member
Joined
Mar 15, 2014
Messages
318
Likes
295
Location
Kaliningrad
Country
Russian Federation
Dash Cam
Ambarella A2-5-7-12...
#40
I keep looking for this bug.
It is only when shooting in 4K, in other resolutions everything works fine.
This bug does not bother me when I shoot a video, I do not go to the menu.
Settings are set once and everything suits me...
 

Similar threads