VicoTF2+ High Bitrate edition...

OP
OP
Falsificator

Falsificator

Well-Known Member
Joined
Mar 15, 2014
Messages
593
Reaction score
1,000
Location
Kaliningrad, Russia
Country
Russian Federation
Dash Cam
Ambarella, Novatek
Can you tell me step by step (software that i need and what do i have to do) how did you change the identifier from timestamp?
Can be done also to a Marcus4, too?
This is done in the hex editor. This can be done in Marcus 4 too...
How to do it step by step you can see here: https://yadi.sk/d/-EPB1C8hdcmSH
 
  • Like
Reactions: ics

adamus

Member
Joined
Apr 8, 2013
Messages
55
Reaction score
5
Location
Poland
Country
Poland
Dash Cam
DOD LS430 (processor blown), Vico TF2 EZ
great job - can you do that for Vico TF2 EZ ??
 

reverend

Well-Known Member
Joined
Apr 22, 2014
Messages
5,687
Reaction score
4,083
Country
United Kingdom
Dash Cam
Too many
How come you changed the holder - was it to stop the focus drifting in heat with the black base or to give you more options with lenses as it's further away so you can use a longer lens module?
 
OP
OP
Falsificator

Falsificator

Well-Known Member
Joined
Mar 15, 2014
Messages
593
Reaction score
1,000
Location
Kaliningrad, Russia
Country
Russian Federation
Dash Cam
Ambarella, Novatek
How come you changed the holder - was it to stop the focus drifting in heat with the black base or to give you more options with lenses as it's further away so you can use a longer lens module?
Lost focus after work on a sunny day...
 

reverend

Well-Known Member
Joined
Apr 22, 2014
Messages
5,687
Reaction score
4,083
Country
United Kingdom
Dash Cam
Too many
Ah this is a great solution to that - I have had too many cameras losing focus like that when they get too hot, this is a great fix :)
 

reverend

Well-Known Member
Joined
Apr 22, 2014
Messages
5,687
Reaction score
4,083
Country
United Kingdom
Dash Cam
Too many
That's going to be a nice little camera that one :)
 
OP
OP
Falsificator

Falsificator

Well-Known Member
Joined
Mar 15, 2014
Messages
593
Reaction score
1,000
Location
Kaliningrad, Russia
Country
Russian Federation
Dash Cam
Ambarella, Novatek
Can you translate to English ? ;)
MOD Firmware VicoTF2 Premium version 5.0
------------------------------------------------------------
https://yadi.sk/d/fItvVsNIffCKm
------------------------------------------------------------
-FullHD - 20Mbit Constant Bitrate
-HD - 16Mbit (30FPS), 18Mbit (60FPS) Constant bitrate
------------------------------------------------------------
RAW Video:
Day - https://yadi.sk/i/zBSYlwtoeDMzB (720Mb)
Night - https://yadi.sk/i/S4LFi8Z4eEWNy (720Mb)
 
Last edited:

adamus

Member
Joined
Apr 8, 2013
Messages
55
Reaction score
5
Location
Poland
Country
Poland
Dash Cam
DOD LS430 (processor blown), Vico TF2 EZ
Thnx works like a charm in Vico TF2 EZ ;)
 

popi

New Member
Joined
Feb 17, 2015
Messages
2
Reaction score
0
Country
Cyprus
@Falsificator

Hi,
I have same Vico TF2+ Premium camera and currently using Vico's original v5.1i firmware. I couldn't see v6.3 on Vico's website. There is v6.6+CS. Could you please explain why are you using these modified v6.3 firmware over other firmwares? I see that you have also modified v6.6 but you don't use that firmware. What is the reason?

Thank you
 
OP
OP
Falsificator

Falsificator

Well-Known Member
Joined
Mar 15, 2014
Messages
593
Reaction score
1,000
Location
Kaliningrad, Russia
Country
Russian Federation
Dash Cam
Ambarella, Novatek
@Falsificator
Hi, I have same Vico TF2+ Premium camera and currently using Vico's original v5.1i firmware. I couldn't see v6.3 on Vico's website. There is v6.6+CS. Could you please explain why are you using these modified v6.3 firmware over other firmwares? I see that you have also modified v6.6 but you don't use that firmware. What is the reason? Thank you
Firmware 6.3 has vico-schedule and better contrast and WDR (IMHO).
In the modified firmware higher bitrate and video quality.
 

popi

New Member
Joined
Feb 17, 2015
Messages
2
Reaction score
0
Country
Cyprus
Firmware 6.3 has vico-schedule and better contrast and WDR (IMHO).
In the modified firmware higher bitrate and video quality.

Is v6.3 released and then unsupported or is it country specific firmware? Because I didn't know v6.3 existed until I read this thread.
 
OP
OP
Falsificator

Falsificator

Well-Known Member
Joined
Mar 15, 2014
Messages
593
Reaction score
1,000
Location
Kaliningrad, Russia
Country
Russian Federation
Dash Cam
Ambarella, Novatek
Is v6.3 released and then unsupported or is it country specific firmware? Because I didn't know v6.3 existed until I read this thread.
Releases firmware for Russia and other countries differ only in the name of the firmware version.
At the moment, I am aware of these versions of firmware for VicoTF2+: 5.0 - 5.1 - 6.2 (6.3) - 6.6...
 
Top