Latest Firmware for DOD LS300W / TioTech GT300W here !

Gurkha9

Active Member
Joined
Feb 4, 2013
Messages
753
Reaction score
159
Location
Montreal
Country
Canada
Dash Cam
GT300W, Mobius A, Mobius B
I wonder if this is the same version (1306180-SC-2) as FoxOffer claims will be out in a week or two?
 

Sabe

Well-Known Member
Joined
Oct 6, 2012
Messages
1,250
Reaction score
563
Country
Finland
Dash Cam
G90, GT300W, Mobius A, C
Gurkha9 said:
I wonder if this is the same version (1306180-SC-2) as FoxOffer claims will be out in a week or two?

This is not the one.
No WB setting
No image flip
No license plate number

This works, but i don't know what is new in it.
 

Gurkha9

Active Member
Joined
Feb 4, 2013
Messages
753
Reaction score
159
Location
Montreal
Country
Canada
Dash Cam
GT300W, Mobius A, Mobius B
Gave it a shot, update worked. Audio is still the same, have not tried it on the road yet and version number now says "GT300W 201306081"
Had to change language back to English upon reboot.
 

Attachments

  • GT300W FW_.jpg
    GT300W FW_.jpg
    284.3 KB · Views: 2,534

albertson

Active Member
Joined
Jun 30, 2013
Messages
150
Reaction score
225
Location
Oregon
Country
United States
Dash Cam
Street Guardian SGZC12RC, and Panorama 2
I received a DOD LS300W from Shadow (E-PRANCE) - Amazon. This has a "plus" added to the model. Both the camera and the packaging show the plus designation. The FW version number is 201305100. This is my first day, so no history to report yet, but it seems to work fine. The same accessories and manual are included.
 

Attachments

  • DOD LS300W + FW version.JPG
    DOD LS300W + FW version.JPG
    110.8 KB · Views: 2,469

albertson

Active Member
Joined
Jun 30, 2013
Messages
150
Reaction score
225
Location
Oregon
Country
United States
Dash Cam
Street Guardian SGZC12RC, and Panorama 2
Added a picture of the ID tag for reference.
 

Attachments

  • DOD LS300W+ ID.JPG
    DOD LS300W+ ID.JPG
    57 KB · Views: 2,454

KvR

Member
Joined
Feb 28, 2013
Messages
110
Reaction score
18
Location
Black Forest, Germany – Berlin, Germany
Country
Germany
Dash Cam
Panorama S with GPS & CPL – Panorama II – MateGo MG380G
Crashnet2000! said:
Find the firmware download page here http://blog.tsingtec.com/downloads
GT300W firmware 20130618
This version has only English and Chinese language. After the firmware update the unit is reset to factory settings which include the Chinese language setting. But it is easy to change it to English.
 
Last edited by a moderator:

albertson

Active Member
Joined
Jun 30, 2013
Messages
150
Reaction score
225
Location
Oregon
Country
United States
Dash Cam
Street Guardian SGZC12RC, and Panorama 2
DOD LS300W Sound problems

Please comment if your LS300W or GT300W records sound clearly. Also comment if you get no or unusable sound. It would be helpful to know what was the typical performance. I noticed that most of the video clips have no sound.
I get nearly no sound. Just an occasional brief fractions of a word with 10-20 second gaps of no sound.The microphone icon is displayed on the monitor. I can toggle the icon to on or muted with the "mode" button. It seems that either the mic component is defective, or the recording process does not work on my unit. Anyone find a way to improve this?
 

albertson

Active Member
Joined
Jun 30, 2013
Messages
150
Reaction score
225
Location
Oregon
Country
United States
Dash Cam
Street Guardian SGZC12RC, and Panorama 2
(continued) please disregard. I started a new post and then discovered the problem was my copy of VLC was not playing the audio. Fixed now.
 

Gurkha9

Active Member
Joined
Feb 4, 2013
Messages
753
Reaction score
159
Location
Montreal
Country
Canada
Dash Cam
GT300W, Mobius A, Mobius B
Re: DOD LS300W Sound problems

albertson said:
Please comment if your LS300W or GT300W records sound clearly. Also comment if you get no or unusable sound. It would be helpful to know what was the typical performance. I noticed that most of the video clips have no sound.
I get nearly no sound. Just an occasional brief fractions of a word with 10-20 second gaps of no sound.The microphone icon is displayed on the monitor. I can toggle the icon to on or muted with the "mode" button. It seems that either the mic component is defective, or the recording process does not work on my unit. Anyone find a way to improve this?

I thought the sound issues were a GT300W only thing, but I guess it extends to the LS300W and Plus models as well!
I think there is something with the microphone as my seller (FoxOffer) wants me to send it back for replacement.
I was hoping maybe a Firmware update would help so far nothing.
 

paulrotc

New Member
Joined
Jul 9, 2013
Messages
2
Reaction score
0
Location
Georgia
Did anyone else have issues with previous firmware not accepting SD cards. I think my firmware was 20130530 and now that I updated to the newest firmware (from this thread), my camera now accepts my Sandisk 32GB ultra micro class 10. Prior to the update, it would error out anywhere between 5 seconds and 2 minutes.

Also, when I had the previous FW version, I was using a kingston micro sd 8GB class 4 card with no issues. Once I updated the FW, my class 4 card showed screen flickering between actual video and a gray screen every 2 seconds. Now that I upgraded and can use my class 10 card, I have no screen flicker.

Just curious if anyone else experienced these issues, or if it was just me.
 

Sabe

Well-Known Member
Joined
Oct 6, 2012
Messages
1,250
Reaction score
563
Country
Finland
Dash Cam
G90, GT300W, Mobius A, C
trctein said:
DOD LS300W 1306130-SC-2

3 questions to make it sure, is this the one FM that has
1. Licence plate
2. Inverted video
3 and does this work with GT300W
:?:
 

unexplainedforces

New Member
Joined
Jul 9, 2013
Messages
4
Reaction score
0
Country
Italy
It seems to be fake.
I've tried this one yesterday.
Nothing happen.

(Sorry for my English, but you now.... i'm from Poland)
 

vetaldj

New Member
Joined
Jul 9, 2013
Messages
3
Reaction score
0
Location
USA
New here...

Quick question... I have LS300W Plus, is that safe to try that newest firmware since everybody claims that it same unit as LS300W?

Reason for update - I can't use Sandisk 32GB class 10 card I have and I've read that this can be fixed by applying latest firmware...

Thanks!
 

Sabe

Well-Known Member
Joined
Oct 6, 2012
Messages
1,250
Reaction score
563
Country
Finland
Dash Cam
G90, GT300W, Mobius A, C
unexplainedforces said:
It seems to be fake.
I've tried this one yesterday.
Nothing happen.

(Sorry for my English, but you now.... i'm from Poland)

Thank you, not easy to know what real and whats not.
 

Gurkha9

Active Member
Joined
Feb 4, 2013
Messages
753
Reaction score
159
Location
Montreal
Country
Canada
Dash Cam
GT300W, Mobius A, Mobius B
If nothing happened it does not mean it's fake. Maybe you already had the latest version of firmware?
 

vetaldj

New Member
Joined
Jul 9, 2013
Messages
3
Reaction score
0
Location
USA
vetaldj said:
New here...

Quick question... I have LS300W Plus, is that safe to try that newest firmware since everybody claims that it same unit as LS300W?

Reason for update - I can't use Sandisk 32GB class 10 card I have and I've read that this can be fixed by applying latest firmware...

Thanks!

Ok, to answer my post - I did it and it worked, it not shows plate stamps now and says that unit is LS300W, not Plus version... But, card works fine though :) Will try on the road later today.
 

Gurkha9

Active Member
Joined
Feb 4, 2013
Messages
753
Reaction score
159
Location
Montreal
Country
Canada
Dash Cam
GT300W, Mobius A, Mobius B
They must have made a change to allow some class 10 cards to work properly.
As for the "Plus" features (AWB, Plate # and Image Flip), it must be in another version of firmware.
Win some, loose some in this case!
 

unexplainedforces

New Member
Joined
Jul 9, 2013
Messages
4
Reaction score
0
Country
Italy
Gurkha9 said:
If nothing happened it does not mean it's fake. Maybe you already had the latest version of firmware?

I have tried another firmwares and all worked very well. My latest FW instaled on is the GT300W201306081 so it's from the Shadow Recorder, not the LS300W. With FW posted by trctein my camera don't want to rebooting. It starts up with the old GT300W.
 
Top