Xiaomi Yi Custom firmware with lastest revision

Discussion in 'Yi Action Camera' started by Fried, Aug 21, 2015.

  1. magnification

    magnification New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Country:
    Korea, Republic Of
    I'm xiaomi yi actioncam international version user. The serial number is Z23L.
    I got a problem with the firmware which is made by Fried. When i recording long time, the video cut automatically.
    For example, if i record 10 min, 7 min 33 sec video and 2 min 27 sec video save.
    I use Samsung Evo 32GB, and its write speed is 20 mbps.
    Should i upgrade the Micro SD card's write speed? or Is it just the problem of the firmware?
    Please reply me. Thanks.
     
  2. Mighty777

    Mighty777 Member

    Messages:
    84
    Likes Received:
    13
    Country:
    Switzerland
    Dear magnification,

    my answer would be the same one I always provide when I am faced with questions similar to yours: get a U3 card and try it. Most of the time, the problem you mentioned is due to issue with the MicroSD used (i.e. writing speed is not sufficient). I upgraded to a fast-and-cheap U3 128Gb MicroSD card (Toshiba Experia U3) and I have no problem when using my custom-made firmware that is 50Mmbit (even more than the 35Mbit posted on the first post).
     
    magnification likes this.
  3. magnification

    magnification New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Country:
    Korea, Republic Of
    Yesterday, I bought a Samsung Pro plus 32GB (class 10, UHS-3) But... Nothing changed... Except the recording time. The video is still cut, but its time is longer than before about 20sec. I format the SD card with 16kb, 32kb, 64kb, but nothing worked. I installed the XIMODE, but it is not work, too. I also downgrade the 35mpbs Firmware version (1.2.12) But this way is not work neither. I don't know how to deal with this situation...

    Edit: I tested again with out wifi connection, It worked almost normally, but video is still cut. (14 min 57 sec, FHD 30fps With Ximode.) Ximode works normally, either. (Deleting THM file) if i changed the Sd card's format settings, i would get normal video!
     
    Last edited: Dec 29, 2016
  4. Mighty777

    Mighty777 Member

    Messages:
    84
    Likes Received:
    13
    Country:
    Switzerland
    Sorry to hear the problem is not fully solved yet. I am wondering what else can be the problem (because it is indeed strange that by just disabling the wifi connection things get better...I do not see the link here....). However, in my case I always record in 2.5K at 25fps....and in this case I can confirm have no problem. When you say the video is cut, do you mean that you get the video splitted in several small files or Yi stops recording? Because if it is only file split, I believe it is OK (there might probably a size limit in the max dimension of the file....); otherwise, I really have no clue...
     
  5. jowkon

    jowkon New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Country:
    Ireland
    If I downgrade current Chinese version to 1.2.13 will I get english then??
     
  6. Martinmkd

    Martinmkd New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Country:
    Macedonia, The Former Yugoslav Republic Of
    Hey guys, I read most of the previous pages but couldn't seem to find an answer to a question of mine:

    I have trouble flashing the custom firmware to my camera. I followed the instructions I found on another page, but the camera doesn't want to enter boot mode and read the firmware.bin file. Is a SD card in FAT32 format a specific requirement, because my 64GB Samsung card can only be formatted in exFAT? Also, can the problem come from not having a fully, 100% charged battery?

    Thanks, this is a great community!
     
  7. Avenger20

    Avenger20 New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Country:
    Belgium
    Would love 1.5.6 version now that the firmware for Z25L and Z26L is out.
     
  8. benjos

    benjos Member

    Messages:
    39
    Likes Received:
    1
    Location:
    Los Angeles
    Country:
    United States
    Dash Cam:
    Dome D201, Xiaomi Yi, Shadow Tec GT550W
    Do you know if the Samsung card is bad or counterfeit? Have you tested the Samsung card?

    Sent from my XT1575 using Tapatalk
     
  9. TwoBlues

    TwoBlues Active Member

    Messages:
    978
    Likes Received:
    147
    Country:
    United States
    Did you format the card in the camera before you copied/pasted the .bin file to thecard?
    My understanding is that 64 GB cards come formatted in exFat and the camera works with fat32
     
  10. vsw

    vsw New Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Country:
    Australia
    I'm testing 1.5.6 firmware and it is working great... Will it be a 1.5.6 version? that would be great!
     
  11. Xiaomiau

    Xiaomiau New Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    2
    Country:
    Germany
    Last edited: May 11, 2017
  12. benjos

    benjos Member

    Messages:
    39
    Likes Received:
    1
    Location:
    Los Angeles
    Country:
    United States
    Dash Cam:
    Dome D201, Xiaomi Yi, Shadow Tec GT550W
    The camera works with 64 GB SD card formatted in exFAT
     
  13. Xiaomiau

    Xiaomiau New Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    2
    Country:
    Germany
    installed FW is 1.5.6.... It seems liek they used an different sensor as well (panasonic now??) which results in an wider view and now I can not use my CPL anymore???? I got only an round picture???? Dammit, want my old Yi back... ;(
     
  14. Mighty777

    Mighty777 Member

    Messages:
    84
    Likes Received:
    13
    Country:
    Switzerland
  15. Mighty777

    Mighty777 Member

    Messages:
    84
    Likes Received:
    13
    Country:
    Switzerland
    I have not experienced the problem you mention. Which version do you have? I have the 23L, and it works well. If you have that version too (and a fast U3 card), try my firmware (or download the original v1.5.6 from the Yi website).
     
  16. Xiaomiau

    Xiaomiau New Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    2
    Country:
    Germany
    Ok solved it. It´s not the sensor it was a setting, I guess that was the problem with the Superview... I got the Z26L with 1.5.6. and custom Autoexc and it works just fine... (and the old 21L with Ximode2.1)... Thx for the reply...
     
  17. Mireczech85

    Mireczech85 New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Country:
    Czech Republic
    Hello, whatabout 1.5.6 custom fo 23A (50Mbit)?
     
  18. Mighty777

    Mighty777 Member

    Messages:
    84
    Likes Received:
    13
    Country:
    Switzerland
    no problem. can be easily done if you follow the instruction on the first post.
     
  19. Mireczech85

    Mireczech85 New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Country:
    Czech Republic
    Not so easy. I have already tried it and get some errors during export firmware files. Maybe it solve newer version of tool.
     
  20. Mighty777

    Mighty777 Member

    Messages:
    84
    Likes Received:
    13
    Country:
    Switzerland
    yes, use version 1.3.3 of the Ambarella Firmware Toolbox
     
Loading...

Share This Page