New A119S with GPS keeps restarting - outside temperature is around 15 celcius?

Joined
Mar 14, 2018
Messages
2
Likes
0
Country
Australia
#1
Hi,

I just purchased a new Viofo A119S with GPS module from Amazon.com.

I tested it at home with a mains USB power supply, and it seemed to be

When I plug it into a MiniUSB cable in my car - it keeps restarting every 6-7 seconds.

This same cable was previously used to power a Mobius camera, and that appeared to be fine.

Outside temperature is around 15-20 degrees celcius (It's night-time in Sydney, Australia), so I don't believe it's a temperature issue.

Any thoughts as to what it might be?

Regards,
Victor
 

CaptureYourAction

Well-Known Member
Retailer
Joined
Feb 6, 2016
Messages
2,137
Likes
909
Location
New England
Country
United States
Dash Cam
DOD, Dome Technologies, VicoVation, Viofo, GitUp
#2
Hi,

I just purchased a new Viofo A119S with GPS module from Amazon.com.

I tested it at home with a mains USB power supply, and it seemed to be

When I plug it into a MiniUSB cable in my car - it keeps restarting every 6-7 seconds.

This same cable was previously used to power a Mobius camera, and that appeared to be fine.

Outside temperature is around 15-20 degrees celcius (It's night-time in Sydney, Australia), so I don't believe it's a temperature issue.

Any thoughts as to what it might be?

Regards,
Victor
Use the supplied Viofo cable and you should be fine. Other cables seem to have too much voltage drop due to the smaller gauge wires.
 
OP
OP
victorhooi
Joined
Mar 14, 2018
Messages
2
Likes
0
Country
Australia
#4
Hi,

Aha, I'm using a power-supply and cable that a car-stereo place previously installed for the Mobius 2. It's hardwired in somewhere to the car that isn't easily accessible.

I can ask them to replace it with the one supplied with the Viofo, if that's what is required?

Cheers,
Victor
 

jokiin

Well-Known Member
Manufacturer
Joined
Jan 27, 2013
Messages
41,329
Likes
21,214
Location
Shenzhen, China - Sydney, Australia
Country
China
Dash Cam
Too many ¯\_(ツ)_/¯
#5
just plug your included cable and power supply in and run it to the camera to test, if it's all good then your old cable (and possibly power supply) isn't up to the task and you'll need to get them replaced, the power requirements of the Mobius are less than the Viofo
 

Similar threads

Top