Yi hacked resolution 2304x1296 30fps 35Mbits

Calder

New Member
Joined
May 24, 2015
Messages
8
Reaction score
0
Country
United Kingdom
Just ran a test this end with the case on at 1080p 24fps and it's nowhere near as hot as it was before. You may be right, maybe it's the card but I think Ill stick at 1080p :)
 

MonsterVM

New Member
Joined
May 13, 2015
Messages
23
Reaction score
7
Country
Malaysia
I tested a longer run for 5 minutes on bike.. got a warm temp but not as hot as standing still.. might be harmfull to use more than 10 minutes on closed area.. samsung evo..
 

luckylz

Active Member
Joined
Apr 8, 2015
Messages
414
Reaction score
106
Country
China
wonderful script ! I've got the 1296p/30fps/35Mbps video. But when I tried to change the video back to 1080p/30fps, my iPhone5s app will crack down, android app works well.
1296p-01.png 1296p-02.png
 
OP
F

funnel

Active Member
Joined
Apr 21, 2015
Messages
122
Reaction score
111
Country
Slovenia
I think I overdid the bitrate a little bit. For 30fps we don't need that much. If you want to lower bitrate comment out or modify the line in the script

#set bitrate to 35Mb/s
writew 0xC05C28A6 0x420C

to

#set bitrate to 18Mb/s
#writew 0xC05C28A6 0x4190

this will put the bitrate to the default 18Mb/s.


or alternatively modifiy the bitrate value to:

#set bitrate to 25Mb/s
writew 0xC05C28A6 0x41C8

#set bitrate to 30Mb/s
writew 0xC05C28A6 0x41F0


My cam doesn't get very hot. I think it gets hotter on 1080p 60fps. Yesterday I did 5 6 minutes recordings with my quadcopter and it came down not even warm. In the air it gets better cooling. Could be a problem in closed spaces like in hot a car or similar.
 

cabalus

Member
Joined
May 12, 2015
Messages
37
Reaction score
3
Country
Germany
how can i change the bitrate for 1080p/60 and 1080p/30 on 1..0.12. Are there any values ?
 

sid.dagivers

New Member
Joined
Apr 28, 2015
Messages
9
Reaction score
0
Country
Slovakia
is it possible to increase framerate in this resolution?
or maybe increase resolution to 2.7k go pro mode? (2716x1524)
thank you

what about increasing framerate in 1080p by autoexec.ash
thank you
 
OP
F

funnel

Active Member
Joined
Apr 21, 2015
Messages
122
Reaction score
111
Country
Slovenia
how can i change the bitrate for 1080p/60 and 1080p/30 on 1..0.12. Are there any values ?
what about increasing framerate in 1080p by autoexec.ash
thank you
Yes.
For 1.0.12 fw

#1080p 60fps 35 Mbit
writew 0xC05C28D6 0x420C

#1080p 60fps 30 Mbit
writew 0xC05C28D6 0x41F0



is it possible to increase framerate in this resolution?
or maybe increase resolution to 2.7k go pro mode? (2716x1524)
I'm not sure but probably not.
 

nutsey

Active Member
Joined
May 12, 2015
Messages
395
Reaction score
204
Location
Russia
Country
Turkey
Thanx for the script! As I can see bitrate is fixed, so it's CBR mode. Do you know what bytes should be changed with writew for ABR/VBR?
 
OP
F

funnel

Active Member
Joined
Apr 21, 2015
Messages
122
Reaction score
111
Country
Slovenia
Thanx for the script! As I can see bitrate is fixed, so it's CBR mode. Do you know what bytes should be changed with writew for ABR/VBR?
I think it's VBR by default, but I don't know how to determine that for sure.

This are the scripts for all three modes CBR/ABR/VBR. I took order of the modes from the custom firmwares in the other thread.

For 1.0.12 fw

#1080p 60fps 35 Mbit CBR
writeb 0xC05C28D0 0x01
writew 0xC05C28D6 0x420C

#1080p 60fps 30 Mbit CBR
writeb 0xC05C28D0 0x01
writew 0xC05C28D6 0x41F0

#1080p 60fps 35 Mbit ABR
writeb 0xC05C28D0 0x02
writew 0xC05C28D6 0x420C

#1080p 60fps 30 Mbit ABR
writeb 0xC05C28D0 0x02
writew 0xC05C28D6 0x41F0

#1080p 60fps 35 Mbit VBR - cam default
writeb 0xC05C28D0 0x03
writew 0xC05C28D6 0x420C

#1080p 60fps 30 Mbit VBR - cam default
writeb 0xC05C28D0 0x03
writew 0xC05C28D6 0x41F0
 
Last edited:

luckylz

Active Member
Joined
Apr 8, 2015
Messages
414
Reaction score
106
Country
China
Hi @funnel, Do I "guess" the 1296p right about the code 2? pls inform be return, thanks:

Code 1 for 1080p/60fps
Code:
#1080p 60fps 35 Mbit CBR
writeb 0xC05C28D0 0x01
writew 0xC05C28D6 0x420C
#then XXD0 is  compress mode address
#then XXD6 is bitrate address
Code 2 for 1296p/30fps
Code:
#1296p 30fps 35 Mbit CBR
writeb 0xC05C28A0 0x01
writew 0xC05C28A6 0x420C
#then XXA0 is  compress mode address
#then XXA6 is bitrate address
 
OP
F

funnel

Active Member
Joined
Apr 21, 2015
Messages
122
Reaction score
111
Country
Slovenia
Hi @funnel, Do I "guess" the 1296p right about the code 2? pls inform be return, thanks:
Yes, the 0x02 it's the resolution.

these are the other known resolution values I found:
Code:
#set video resolution
#0x02=2304x1296 30fps
#0x03=1920x1080 60fps
#0x20=1920x1080 48fps
#0x06=1920x1080 30fps
#0x21=1920x1080 24fps
#0x0C=1600x1200 60fps
#0x23=1600x1200 48fps
#0x0D=1600x1200 30fps
#0x24=1600x1200 24fps
#0x16=1280x960 60fps
#0x25=1280x960 48fps
#0x17=1280x960 30fps
#0x26=1280x960 24fps
#0x0F=1280x720 60fps
#0x27=1280x720 48fps
#0x11=1280x720 30fps
#0x28=1280x720 24fps
#0x34=1280x720 120fps
#0x2A=856x480 24fps
#0x13=856x480 30fps
#0x38=856x480 120fps
#0x37=848x480 240fps
#0x12=848x480 60fps
#0x29=848x480 48fps
#0x19=728x400 30fps
#0x2C=640x480 24fps
#0x1C=640x480 30fps
#0x2B=640x480 48fps
#0x35=640x480 120fps
#0x36=640x480 240fps
#0x1A=640x360 30fps
#0x1B=640x360 30fps
#0x1D=440x240 30fps
#0x30=352x240 30fps
#0x2E=352x240 30fps
#0x2D=352x240 30fps
#0x2F=352x240 30fps
 

tremens

New Member
Joined
May 2, 2015
Messages
15
Reaction score
3
Country
Belgium
tested again the 30Mbit at 1296p for 8 minutes in car.
And the cam got hot. not real hot, the card wasnt hot at all, but the cam was.
previous test was just the sam on a tripod filming the garden, so no fast movments. and no excessive heat noticed.
 

Montana

New Member
Joined
May 28, 2015
Messages
1
Reaction score
0
Country
Austria
Great find! Would it be possible to store more than one of the missing resolutions/bitrates in the autoexec.ash and switch to them in the app?
 
Last edited:

cabalus

Member
Joined
May 12, 2015
Messages
37
Reaction score
3
Country
Germany
Code:
#buzzer on on boot means autoexec.ash executed
#set buzzer volume 1-150
t pwm 1 set_level 30
t pwm 1 enable
sleep 2
t pwm 1 disable
#begin
#1080p 60fps 35 Mbit
writew 0xC05C28D6 0x420C
#end
#long beep means the commands executed
t pwm 1 enable
sleep 1
t pwm 1 disable
Thats the autoexec i want to use but it wont work. Whats wrong with it?
 
OP
F

funnel

Active Member
Joined
Apr 21, 2015
Messages
122
Reaction score
111
Country
Slovenia
Nothing wrong. I'm assuming you have fw 1.0.12. If you edited it yourself you have to use Notepad++ and set in the Preferences->New Document->Format->UNIX/OSX, encoding ANSI or it's possible that it'll not work.
 

valdi99

Member
Joined
May 29, 2015
Messages
40
Reaction score
6
Country
Poland
Great, works like a charm! I use modified FW 1.0.12 / hardware revision Z221.
 

ZORG

New Member
Joined
May 17, 2015
Messages
6
Reaction score
0
Country
Italy
This are the scripts for all three modes CBR/ABR/VBR. I took order of the modes from the custom firmwares in the other thread.

For 1.0.12 fw

#1080p 60fps 35 Mbit CBR
writeb 0xC05C28D0 0x01
writew 0xC05C28D6 0x420C

#1080p 60fps 30 Mbit CBR
writeb 0xC05C28D0 0x01
writew 0xC05C28D6 0x41F0

#1080p 60fps 35 Mbit ABR
writeb 0xC05C28D0 0x02
writew 0xC05C28D6 0x420C

#1080p 60fps 30 Mbit ABR
writeb 0xC05C28D0 0x02
writew 0xC05C28D6 0x41F0

#1080p 60fps 35 Mbit VBR - cam default
writeb 0xC05C28D0 0x03
writew 0xC05C28D6 0x420C

#1080p 60fps 30 Mbit VBR - cam default
writeb 0xC05C28D0 0x03
writew 0xC05C28D6 0x41F0
Could you please give me the same scripts for 720p - 120fps?
Thanx
 
OP
F

funnel

Active Member
Joined
Apr 21, 2015
Messages
122
Reaction score
111
Country
Slovenia
Could you please give me the same scripts for 720p - 120fps?
Thanx
Yes, I found it, it was the last bitrate in the table. By default is set to 18Mbits.

Code:
#1.0.12 1280x720 120fps 25Mbps
writew 0xC05C3206 0x41C8

#1.0.12 1280x720 120fps 30Mbps
writew 0xC05C3206 0x41F0

#1.0.12 1280x720 120fps 35Mbps
writew 0xC05C3206 0x420C
 

Similar threads


Top